Vraag en antwoord

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over Formule W.
Staat uw vraag hier niet bij? Stel dan gerust uw vraag via ons contactformulier.

Wratten


Wat zijn wratten?

Wratten zijn meestal verheven, bloemkoolachtige uitgroeisels van de huid met een ruw oppervlak. De medische benaming is verruca. Meestal zijn er meerdere wratten gelijktijdig aanwezig. Voorkeursplaatsen zijn de handen en voeten. Wratten komen veel voor, met name bij kinderen en jongvolwassenen.

Hoe gebruik ik de Formule W Wrattenpen?

1. Gebruik de Formule W Wrattenpen 2 keer per dag gedurende 4 dagen. Indien het om een hele kleine wrat gaat, gebruik dan de pen 1 keer per dag. Breng de gel zorgvuldig aan op de wrat(ten) zonder de omliggende huid te beschadigen en laat deze inwerken. Een kleine hoeveelheid gel is afdoende, 1 druppel werkt snel en effectief. TIP: Breng vooraf vaseline aan op de omliggende huid om beschadeging te voorkomen. 

2. Staak de behandeling vervolgens gedurende 4 dagen. Gedurende deze rustdagen zal de huid vervellen, de huidlaagjes van de wrat laten los, en huidherstel wordt gestimuleerd. Een eenmalige behandeling werkt effectief voor kleine wratjes of voor wratjes die net zijn ontstaan. 

3. Indien de wrat na de eerste behandelperiode van 4 dagen nog niet (geheel) verdwenen is, herhaal dan de behandeling zoals genoemd in punt 1 en 2 van het behandelschema. De rustdagen zijn essentieel voor het doorwerken van de werkzame stof en het herstel van de huid. 

4. Het behandelschema kan in totaal 4 keer toegepast worden met de Formule W Wrattenpen. Als na 4 behandelingen de wrat nog niet verdwenen is, vraag dan uw (huis)arts om advies. 


Hoe lang en op welke wijze kunt u de Formule W Wrattenpen bewaren?

Formule W Wrattenpen bewaart u op kamertemperatuur (15-25ºC). Sluit de pen na gebruik goed af om uitdroging te voorkomen. De uiterste gebruiksdatum staat aangegeven op de verpakking en op de Wrattenpen. Buiten bereik van kinderen bewaren.